Egenskaper

Gå på från baksidan

Ett av de största problemen med en rullstol är att du endast kan komma in i den framifrån. Detta är ett problem för att när du sitter i din soffa, fåtölj eller på en toalettstol, är ytan framför dig fri och du lutar dig oftast bakåt. Därför måste förlamade använda sin armstyrka för att häva sig upp och i rullstolen. Denna rörelse är ofta tung, svår, farlig och oftast näst intill omöjlig utan assistans från andra. Speciellt för individer med vikande armstyrka.

TEK RMD är enkel att placera framför individen och personen kan komma in i TEK RMD bakifrån. På- och avstigning kan göras på ett mycket enklare och säkrare sätt eftersom hela proceduren utförs sittandes.

Att stå upp är bra för hälsan

Individer med förlamning och rullstolsbundna, bör träna att komma i stående position minst 1 timme om dagen. Denna övning är oerhört viktig för att hålla kroppen i god kondition. Dagens befintliga hjälpmedel är svåra och väldigt långsamma att använda. Till skillnad från dessa, är det oerhört enkelt att komma upp i stående position med TEK RMD. Lyftanordningen består av en anpassningsbar gasfjäder som balanserar individens vikt så att det endast krävs en försiktig dragrörelse för att komma upp i stående position.

Från den stund de vaknar, kan individer med förlamning och andra funktionshinder, själva komma i en TEK RMD och ställa sig upp helt utan assistans. Denna egenskap uppmuntrar till att komma upp i stående position oräkneliga gånger och utföra dagliga sysslor i stående position.

Korrekt ståställning

Dagens stårullstolar som kan förflytta sig i ståposition, kan oftast inte lyfta individen till fullständigt stående position. Ståställningar och exoskelett kräver kryckor i båda händerna för att någon som helst förflyttning skall vara möjlig.

Till skillnad från dessa teknologier, låter TEK RMD individen stå vilande i rak, position och lämnar händerna fria för andra sysslor. I denna position blir det enkelt att nå överallt andra når, utan dyra höj- och sänkbara anpassningar. Att laga mat, diska, stryka och många andra dagliga sysslor blir möjliga i vanliga miljöer som normalt inte är anpassade för individer med funktionshinder. Sysslor med förflyttning där båda händer krävs, utförs enkelt med hjälp av fjärrkontrollen.

Och kanske det viktigaste av allt, tillvaron spenderas i samma nivå som andra individer i din omgivning.

Mått och vikt

Idag är TEK RMD den mest kompakta, elektriskt drivna hjälpmedel för stående förflyttning. Den är bara 42 cm bred, 75 cm lång och väger 110 kg. Jämfört med en kompakt rullstol är dessa mått endast en tredjedel av yttermåtten. Det blir enkelt att ta sig fram även i trånga utrymmen, där en rullstol normalt behöver 60 cm för att komma fram. Platser hemma och på arbetsplatsen som tidigare var otillgängliga med rullstol, blir nu tillgängliga med samma räckvidd som individer utan funktionshinder.

Trots dessa kompakta mått är TEK RMD en oerhört välbalanserat hjälpmedel. Du står alltid korrekt och tryggt i en TEK RMD